Turridning

Turridning
Vi vill ge er kunskap och förståelse för hästens sätt att kommunicera. Vi
 rider våra hästar med små signaler och eftergift.
Nybörjaren tränar takt, balans och teknik (vi tar max 3 nybörjare + 1 med maxvikt ryttare på 60 kg).
Naturligtvis vill vi samtidigt guida er genom vår vackra natur.
Minimiålder: För barn under 15 år enbart i vuxens sällskap. Vill du ta med ett mindre barn ut på en ridtur, går det bra att som vuxen gå med vid sidan om (vi har inga mindre ponnyer), förutsatt att det passar med resten av gruppen, du bör vara van att hantera hästar själv. Barnet behöver var stort nog att hålla balansen bra på egen hand i sadeln och våga rida en stor ponny.
Maxvikt 90 kg. Vi är tacksamma för att Ni respekterar vår viktgräns för att minimera skaderisk på våra hästar och olycksrisk för ryttaren. Vi har ett par hästar som tar maxvikten.
Nivå: 1: Skritt och trav 2: Rida i samtliga gångarter ute i naturen. Meddela er nivå vid bokning!
Är Ni ett sällskap som kommer tillsammans med olika ridvana, anpassas nivån/tempot efter den med minst ridvana och hela gruppen rider i samma gångarter. 
All ridning sker på egen risk, förälder ansvarar för kunskapsnivån på minderåriga barn.
Våra hästar: P.R.E ”Andalusier” (3 st), P.R.E korsningar (6 st) samt ridponny (2 st) för vana ryttare. Vi rider våra hästar med eftergift och små hjälper. Vill man ha lite lugnare hästar finns en nordsvensk, en haflinger och 1 korsning.
Vi har inga islandshästar.
turridning

Våra olika turer:
1 tim 450 kr.
1,5 tim 550 kr.
Bokar ni 4 personer eller flera så får man 25 kr i rabatt per person på dessa turer.
Är Ni 2-3 personer som vill vara en egen ridgrupp så tillkommer 100 kr per person.
Ovanstående 2 turer rider vi året runt, nedanstående turer går att boka maj-september.

Fikaturen, 800 kr. Grupp om minst 3 personer (du kan ingå i annan grupp med samma ridvana). Bokar ni 4 personer eller flera så får man 50 kr i rabatt per person. Cirka 2 timmars ridning och hembakat fika efter turen, önskas fikapaus under turen tillkommer 100 kr per person.

Lunchritt en ridtur med lunchuppehåll mat och dryck ingår, vuxna 1050 kr. Grupp om minst 3 personer max 8 personer (du kan ingå i annan grupp med samma ridvana).Tid i sadeln ca 2,5 tim och totaltid på arrangemanget ca 4,5  tim (maj-sept). Bokar ni 4 personer eller flera så får man 75 kr i rabatt per person.

Uppsittning samt genomgång (genomgång av grunderna för nybörjare och för dig som van ryttare genomgång hur vi kommunicerar och rider våra hästar med eftergift och små hjälper) ingår i ridtiden.
Kom ca 15 min före avtalad turridning så ni kan prova ut hjälmar samt uträtta ev. toalettbesök.
Vill Ni borsta o göra i ordning er häst talar ni om det vid bokning och då ska ni komma 30 min före beräknad ridtid.

Kombinera med boende eller en spaupplevelse